El passat dilluns 7 de setembre es va presentar a l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala un carnet cultural conjunt i gratuït amb l’objectiu d’incentivar la visita dels veïns i veïnes del municipi als tres museus públics que hi ha a l’Escala (Alfolí-Museu de l’Escala, Museu de l’Anxova i de la Sal i el MAC-Empúries).

Per accedir a aquest carnet només cal estar empadronat a l’Escala i dur el document d’identitat a l’Oficina de Turisme, que lliurarà el carnet cultural de l’Escala, que dona accés als tres museus, de forma gratuïta i tantes vegades com es desitgi, en el període que va del 15 de setembre al 31 de març.

En l’acte de presentación hi va participar l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, i el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Jusèp Boya. Aquest carnet neix dins el marc de col·laboració existent entre el Departament de Cultura i l’Ajuntament de l’Escala per reforçar les actuacions culturals a Empúries i al municipi.

“Es tracta d’un pas més de la col·laboració que hem anat reforçant en els darrers anys entre les dues institucions i també en l’objectiu estratègic que tenim com a municipi de difusió i preservació del nostre patrimoni”, va remarcar l’alcalde de l’Escala, el qual considera molt positiu que la població local tingui un incentiu per conèixer encara més els equipaments culturals del municipi i la seva història. Per part del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Jusèp Boya, va posar èmfasi en el fet que “aquest carnet s’emmarca en el pla estratègic MAC 2025 i respon a l’objectiu “un museu que es projecta arreu de Catalunya i del món”, que entre altres finalitats vol estrènyer lligams de col·laboració amb els ajuntaments dels municipis on el museu té seu i promoure la seva visita per part de la població local”.