MIQUEL BATALLER (1942-2020)

Neix a Girona l’any 1942. Les primeres experiències fotogràfiques les va tenir als 14 anys quan anava a muntanya. Per poder transmetre aquestes vivències es va comprar la seva primera càmera, una Werlisa, i va muntar el seu primer laboratori per revelar ell mateix les fotografies.

En Miquel va treballar del 1975 al 1990 com a tècnic a l’empresa Audifilms de Girona, que editava filmines i diapositives educatives per a les escoles. Durant vint anys es va dedicar a l’ensenyament de fotografia i tècniques de laboratori. Col·laborador de les revistes Destino, Presència, Revista de Girona, de l’Arxiu d’Imatges de la Diputació de Girona i de l’Arxiu Històric de l’Escala, ha exposat en diferents equipaments culturals.

Va establir la seva segona residència a l’Escala i des de llavors  es va sentir atret pel món pesquer. De fet el treball fotogràfic d’en Miquel Bataller no és fruit de l’encàrrec, sinó de l’estima i l’admiració que ha sentit sempre envers la gent del mar i el poble que el va acollir. Durant aquests anys ha realitzat molts retrats de pescadors, entre el 1970 i el 1990, la gran majoria dipositats a l’Arxiu Històric de l’Escala i que esdevenen un testimoni del món mariner de l’Escala que ha patit molts canvis.