El video UNESCO de la Festa de la Sal seleccionat per participar en una mostra sobre patrimoni immaterial a Mèxic

La versió en castellà del video “La Festa de la Sal de l’Escala” participarà en la II Muestra Internacional de Obras Audiovisuales sobre Patrimonio Cultural Inmaterial que organitza la Universidad Nacional Autónoma  de México (UNAM) conjuntament amb l’UNESCO i la Cineteca Nacional de México.

Aquest vídeo particparà juntament amb altres 15 muntatges de l’àmbit del patrimoni cultural immaterial i es dóna el cas que el de la Festa de la Sal és l’únic representant del continent europeu. Aquesta edició se celebrarà aquest 21 de desembre a la Ciutat de Mèxic, a la seu de la Cineteca Nacional de México.

Precisament a principis d’aquest 2020 s’enviarà a la Generalitat de Catalunya el dossier de candidatura definitiu que inclou aquest video de 10 minuts produït des del Museu de l’Escala i elaborat expressament i en el què s’hi ha estat treballant durant tres edicions per obtenir imatges i continguts de qualitat.

Després de l’aprovació del Ple de 14 de març de 2019 en el que es va resoldre per unanimitat de presentar la candidatura a la UNESCO, passada l’edició d’enguany s’enviarà el dossier de candidatura de Millors Pràctiques al Departament de Cultura de la Generalitat per a la seva tramitació.

Aquesta candidatura ja compta amb suport internacional, ja que el Museu forma part dels Museus Marítims de la Mediterrània i de l’Associació de Patrimoni Marítim Europeu que, en les diferents trobades internacionals, han considerat que el patrimoni que es mostra a la Festa té unes característiques singulars que mereixen un reconeixement per part de la UNESCO.

Cal recordar que l’any 20216, la Generalitat de Catalunya va declarar la Festa de la Sal  Patrimoni Festiu de Catalunya. La Festa de la Sal, que es celebra des del 1997, compta amb més de 300 participants del poble i aplega cada any unes 10.000 persones de públic.