MedFoto és l’únic concurs del món que tracta exclusivament sobre el mar Mediterrani i la seva relació amb les persones

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive donen a conèixer MedFoto, el primer Concurs Internacional de Fotografia de la Mediterrània. MedFoto neix del compromís entre les dues entitats de treballar conjuntament per crear un certamen fotogràfic amb l’objectiu de difondre els valors ambientals i humans de la mar Mediterrània.

 

Un concurs obert a diferents categories amb premis en metàl·lic

El Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive donen a conèixer el fruit de mesos de treball, un concurs de fotografia dedicat a tots els vessants del mar Mediterrani sota la temàtica el mar i les persones. Des del paisatge a la vida marina; des del que passa sobre la seva superfície fins el que passa sota les seves aigües; des de les activitats nàutiques esportives com a les professionals.

Per donar accés a tothom, MedFoto ofereix fins a set categories de concurs, entre elles una d’exclusiva per a imatges preses amb dispositius mòbils. També s’entregarà un premi de votació popular a la fotografia finalista que obtingui més “M’agrada” al compte d’Instagram del concurs. En total, MedFoto repartirà prop de 4.000 euros en metàl·lic entre els guanyadors.

D’altra banda, MedFoto és, també, un concurs obert a tothom qui hi vulgui participar: aficionats a la fotografia i professionals. Tots ells podran presentar fins a 15 fotografies en qualsevol de les categories del certamen. El període d’inscripció i enviament de les imatges s’obrirà el proper dissabte 1 de maig i s’allargarà fins al 31 del mateix mes.

42 finalistes i una exposició

A partir del 7 de juny, el jurat, que està conformat per sis experts en el món de la fotografia i el medi marí, començarà les tasques de selecció de les 42 fotografies finalistes. Aquestes es donaran a conèixer el dia 5 de juliol i es publicaran a la xarxa Instagram del concurs per de donar inici a la votació popular, que serà oberta fins el 15 de juliol.

Els guanyadors del concurs es faran públics durant l’acte d’entrega de premis, que tindrà lloc el 31 de juliol al Club Nàutic l’Escala. L’esdeveniment, a més, donarà al tret de sortida a l’exposició de les 42 imatges finalistes, que es podrà visitar fins el 31 d’agost a les instal·lacions.

Un mar de valors

El mar i la mar Mediterrània han estat molt vinculats a la vila marinera de l’Escala des dels seus orígens. De fet, els grecs desembarcaven a la Península Ibèrica des d’Empúries, on els seus vestigis ens recorden dia a dia la importància de preservar el seu llegat històric i cultural del que el mar n’és un dels seus principals eixos vertebradors.

Aquesta mar que banya les nostres costes és, doncs, molt rica en valors. És cultura i història; un medi de treball i d’esbarjo per a l’home i l’hàbitat de milers d’espècies d’animals i vegetals que configuren el seu paisatge tant especial. Valors que han de conviure pel present i per les futures generacions i que només podrem preservar gaudint i treballant al mar de manera sostenible.

Un projecte col·laboratiu

El certamen MedFoto és una iniciativa conjunta del Club Nàutic l’Escala i la Fundació Alive. El Club Nàutic l’Escala és associació esportiva sense ànim de lucre que té per objectiu promoure la nàutica esportiva i d’esbarjo donant accés al mar a tothom. La Fundació Alive és una fundació privada que treballa per millorar el coneixement de la biodiversitat mitjançant la recol·lecció, catalogació i difusió d’informació biològica.
L’Ajuntament de l’Escala dóna el seu suport al projecte en el marc del seu esforç constant de difusió dels valors i els entorns locals, com a eina per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.