Per primer cop i com a preàmbul a la propera inauguració del Clos del Pastor com a Espai Víctor Català, aquest jardí modernista que fou propietat de l’escriptora escalenca Catenina Albert Víctor Català es convertirá en el marc on s’iniciarà el 5è Cicle de Cançó Tradicional Popular d’Arrel i amb Salero.

Serà el proper dissabte 18 de juny a les 7 de la tarda amb l’actuació de Ganxet Elèctric, el nucli dur de la banda del Pla de l’Estany Germà Negre, especialitzat en l’animació festiva més propera a base de cançó popular eròtica i escatològica. Ens hi guiarà l’Adrià Dilmé, veu, acordió diatònic i guitarra.

El Clos del Pastor és una casa i jardí que van ser donats per Antònia Bartomeu i Baró, de Reus, a l’escriptora Caterina Albert (Víctor Català) en reconeixement a la seva activitat literària. Des de 1975 el seu nebot Lluís Albert el tingué obert al públic com a Museu-Arxiu Víctor Català. Actualment és propietat de l’Ajuntament de l’Escala i es troba en fase de rehabilitació, restauració i museïtzació amb l’objectiu d’obrir les portes el proper 2023 per a poder mostrar gran part del fons Víctor Català de l’Ajuntament de l’Escala. Actualment es pot visitar el jardí modernista en el marc de la ruta Víctor Català organitzada des del Museu de l’Escala.

El Clos del Pastor es troba situat al passeig Lluís Albert núm. 12 de l’Escala. L’aforament és limitat. Venda d’entrades a inscripcions.lescala.cat