Aquest programa va ser enregistrat els passats 24, 25 i 26 de maig  pels carrers i edificis emblemàtics de l’Escala i finalment el podrem disfrutar per televisió el proper diumenge per la tarda.

Aquest programa, presentat pel mag Miguel de Lucas, des de l’any 2017 s’emet per TV2 i pel Canal Internacional de TVE i en cada capítol es mostren pobles i ciutats de l’estat espanyol amb llocs singulars i persones especials per explicar la seva cultura popular, les seves tradicions, la seva història i el seu patrimoni.

Durant aquests diez del mes de maig l’Escala es va convertir en un plató i s’hi van enregistrar diferents persones vinculades als coneixements i a les tradicions escalenques en espais tant emblemàtics com la torre de Montgó, la casa de pescadors de can Cinto Xuà, l’Alfolí de la Sal, el Museu de l’Anxova i de la Sal, el cementiri mariner i el Clos del Pastor.

Cal ressenyar que l’Escala ha estat la quarta localitat catalana després de Tarragona, Girona, Lleida i Barcelona protagonista d’un capítol d’aproximadament seixanta minuts.

A partir de la següent setmana podrà ser visionat en la web https://www.rtve.es/play/videos/un-pais-magico/