El passat dissabte 12 de setembre l’Escala va viure la primera part de la Festa de la Sal d’enguany, una XXIIIena edició ben diferent de les anteriors ja que s’ha hagut de reinventar degut a la pandèmia que estem vivint.

La gran protagonista d’aquesta edició és la música d’arrel tradicional i precisament el passat dissabte es van programar dues actuacions dobles amb el nom de “Cantada marinera de la Festa de la Sal”. Malgrat les restriccions i els protocols  establerts per evitar la propagació de la Covid-19 que van obligar a disposar d’un aforament limitat a cent persones, el públic va respondre esgotant les entrades.

Per una edició atípica com aquesta es va escollir un espai que fins ara no havia disposat de protagonisme en les edicions anteriors de la Festa de la Sal, com és l’indret conegut com la Mar d’en Manassa, amb un escenari amb un telò de fons excepcional com és l’illot del Cargol. Durant el matí del dissabte, a partir de les 12h es va poder gaudir de la música dels grups Oreig de Mar i de La Vella Lola, mentre que a la tarda, a partir de les 17h, va seguir la festa amb les actuacions amb Mar Endins i Tres de Ronda.

Després d’aquesta primera jornada la Festa de la Sal continua amb altres actes programats com l’ exposició dedicada a la Festa de la Sal i a la memòria de la gent de mar el proper divendres 18 i la conferència amb el títol “La Festa de la Sal, en el camí de ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco”, a càrrec de Jaume Badias, tècnic en Patrimoni, i Lurdes Boix, directora del Museu de l’Escala. L’acte s’aprofitarà per fer un homenatge a Joan Costa Gamell i Maria del Mar de Cruz Arranz, col·laboradors de la Festa dela Sal traspassats recentment.

La Festa de la Sal d’aquest any es tancarà amb un doble concert del cicle d’Arrel i amb Salero, el dissabte 19 de setembre. Hi actuaran Josep Tero i Pep Gimeno “Botiffarra” i la seva Rondalla i es farà a la plaça Catalunya, a les 21h.

Aquesta edició especial de la Festa de la Sal neix amb el desig de continuar aprofundint en el vincle entre l’Escala i el seu patrimoni més viu i a la vegada amb el desig de que el proper any es puguin poder tornar a fer les activitats que habitualment atrauen majors concentracions de públic.