El passat dissabte 31 de juliol es va presentar el llibre “Trini, la tonyina de l’Escala”, el conte i la història real, de Lurdes Boix (text) i Lluís Roura (il·lustracions), al moll pesquer del port de l’Escala. Tot seguit, a les 20,15h, a la Galeria Port25 de l’Escala (carrer del Port núm. 25), es va fer la inauguració de l’exposició de les pintures de Lluís Roura que il·lustren el llibre.

A partir d’avui podem gaudir d’aquestes il·lustracions creades expressament per Lluís Roura també a la nostra web, en l’apartat recursos digitals (cliqueu aquí)  i acompanyant aquesta mateixa notícia.

Aquestes il·lustracions acompanyen el text d’un llibre inspirat en la història real d’un fet excepcional: com des de l’any 2015 cada any, durant uns dies, la mateixa tonyina torna al port de l’Escala, sempre pels volts de Nadal, convertint-se en tota una referència anual esperada i arribant a ser fins i tot un reclam turístic. Aquesta noticia ha transcendit l’àmbit local i ha aparegut en diferents mitjans de comunicació de  Catalunya i fins i tot a l’estranger.