Amb la presentació del llibre “Els Maranges. Una nissaga d’escalencs il·lustres i influents”, de Rafel Bruguera i Batalla, el proper diumenge 3 d’abril a les 12 del migdia a l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala, s’inicia la XIIIena edició de les Jornades del Centre d’Estudis Escalencs.

Aquest llibre és el segon volum de la col·lecció Arxiu Històric de l’Escala i será presentat pel propi autor, Rafel Batalla, per l’acalde de l’Escala, Víctor Puga, i per Santiago de Llobet.

A més d’aquesta pesentació, en el marc de les Jornades del Centre d’Estudis Escalencs d’aquest 2022, hi ha programades tot un seguit d’activitats que tot seguit detallem.

D’una banda, el dissabte 9 d’abril, a les 11.00, tindrà lloc a l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala una conversa amb Eudald Carbonell que durà per títol “L’arqueologia i la vida”.  Aquesta activitat està plantejada com una entrevista a aquest reconegut arqueòleg, director de la Fundación Atapuerca i artífex del Museo de la Evolución Humana de Burgos, institució de referència a nivell mundial. L’entrevista i conversa amb un dels coneixedors de la prehistòria amb més pretigi del món la durà a teme la directora del Museu de l’Escala, Lurdes Boix.

D’altra banda el divendres 29 d’abril es farà al Museu de l’Anxova i de la Sal (MASLE) la conferència “Viure i morir en temps de contagi. La pesta de mitjan segle XVII al comtat d’Empúries”, a càrrec de l’historiador Josep Colls Comas, qui contextuaritzarà aquesta pandèmia en el conjunt de la Catalunya de l’època.

Finalment el dissabte 16 d’abril, a les 9h, es durà a terme la 3era edició del Taller de pedra seca a Vilanera i les Corts, on s’arranjarà un tram més de l’antic camí entre les Corts i els Recs. El lloc de trobada será al MASLE a les 8.45.

Per a més informació: museu@lescala.cat i 972 77 68 15. Per veure el detall de les activitats us podeu descarregar el programa.