La sala d’exposicions de l’edifici del Gavià, al carrer del Cargol, acollirà el divendres 16 de setembre, a les 18.30, la inauguració de l’exposició “25 anys de la Festa de la Sal”  que es podrà visitar durant els dies de la festa: el divendres 16: de les 18.00 a les 20.00h; i el dissabte 17 i el diumenge 18, de les 10 a les 14h.

En aquesta exposició el visitant podrá veure una mostra dels cartells de les diferents edicions a més de plafons on s’hi expliquen els valors de la Festa de la Sal, uns valors que han fet que aquest esdeveniment sigui candidat a Bones Pràctiques en Patrimoni en Patrimoni Immaterial per l’UNESCO.

L’edició d’aquest any disposa d’una forta càrrega commemorativa, ja que a més dels 25 anys de la festa, se celebraran els seus 50 anys damunt dels escenaris del cantautor de l’Escala Josep Tero amb una actuació a l’Alfolí, els 25 anys de lres trobades de vela llatina a l’Escala, i el 75 aniversari de la independencia de l’Índia, país convidat amb el grup SAYARI ROOTS OF GIPSY (Rajasthan, Índia), acte que comptarà amb la presència de l’ambaixador de l’Índia a Espanya, Shri Dinesh K. Patnaik.

La Festa de la Sal se celebra a la platja de l’antic port de l’Escala, cada tercer dissabte de setembre, pels volts de l’equinocci de tardor, quan acabava la temporada de pesca del sardinal, tornaven les famílies de pescadors que anaven a fer tenda a altres platges de la costa i començaven els preparatius de la verema.

La festa mostra tots els elements essencials de la vida quotidiana de les famílies de pescadors de l’Escala com són els oficis, les danses, les cançons i la cuina.