VISITA GUIADA ALS MURS DE PEDRA SECA DE VILANERA EL DISSABTE 28 EN EL MARC DE LA SETMANA DE LA PEDRA SECA

El proper dissabte 28 de novembre, en el marc de la Setmana de la pedra seca, des del Museu de l’Escala s’organitza una visita guiada als murs de pedra seca de Vilanera, una part dels quals van començar a ser restaurats en la passada edició del Taller de restauració de parets de pedra seca a Vilanera, que malauradament es va tenir que ajornar en la seva segona sessió degut al Covid-19.

Aquesta ruta del proper dissabte es fa a l’antic camí ramader de Vilanera als Recs en un tram que fa uns mesos va patir un espoli de pedra denunciat en el seu moment i que ha quedat sensiblement malmès. En aquesta visita guiada del proper dissabte 28 ens arribarem també fins al Pi Gros i a la necròpolis de Vilanera i tindrà una durada d’aproximadament 90 minuts.

Aquesta activitat és gratuïta i cal fer inscripció prèvia ja que les places són limitades.

El lloc de trobada és el Museu de l’Anxova i de la Sal el dissabte 28 a les 11h. De cara al desplaçament a l’indret de la ruta cal disposar de vehicle propi.

Inscripcions al telf. 972 77 68 15 o al correu museu@lescala.cat

Aquesta setmana coincideix amb el 2n aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO el 28 de novembre de 2018.

En aquesta setmana commemorativa l’Escala hi participa activament amb altres dues activitats, com la visita guiada El camí del Palau, ruta de natura i patrimoni entre parets seques al Montgrí, programada del dilluns 23 al divendres 27, de les 11 a les 13.30, una activitat gratuïta adreçada a centres escolars, amb inscripció obligatòria. També amb l’exposició temporal “Tot un món de pedra seca” que es pot visitar fins a finals de desembre al Museu de l’Anxova i de la Sal (MASLE).