El proper dissabte 21 de maig, a les  10 de la nit el Museu de l’Escala organitza per primera vegada una visita guiada nocturna al Cementiri Mariner. Aquesta será una ocasió única per conèixer de nit la història i l’evolució d’aquest monument singular, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Aquesta visita guiada será conduïda per l’historiador Gabriel Martín Roig. Aquesta activitat és gratuïta però cal fer inscripció prèvia,  ja que l’aforament és limitat, a inscripcions.lescala.cat

Aquesta no és la primera col·laboració de l’historiador Gabriel Martín amb l’Escala. L’any passat, en el marc de les XII Jornades del Centre d’Estudis Escalencs es va presentar, acompanyat per una conferència, el número 105 de la revista Fulls d’Història Local: “SÍMBOLS DE PROTECCIÓ A L’ESCALA” Espantabruixes i signes exorcitzadors a les llars escalenques”. Aquest Full d’Història, escrit per Gabriel Martín, es va presentar abans d’una visita guiada conduïda pel mateix autor a Cinclaus i a Sant Martí d’Empúries.

Gabriel Martín Roig és llicenciat en Belles arts per la Universitat de Barcelona, Màster en Museologia i gestió del patrimoni artístic, etnològic i cultural i Postgraduat en comissariat d’exposicions d’art contemporani. Compagina la publicació de llibres especialitzats en tècniques artístiques amb l’estudi de la història local i la documentació del patrimoni artístic, arqueològic i etnològic de l’Empordà. És autor de llibres com: “Castells del Baix Empordà”, “L’Empordà mític. Llegendes” i “L’Empordà històric. Llegendes”, entre d’altres.

Més informació a museu@lescala.cat i al 972 77 68 15. Cal formalitzar la reserva prèvia a inscripcions.lescala.cat