Per aquesta Setmana Santa des del Museu de l’Escala s’ofereixen fins a cinc rutes i tallers amb el denominador comú de ser realitzades a l’aire lliure.

La primera d’aquestes activitats, la Ruta pel barri vell i la casa de pescadors es farà el divendres 2 d’abril a les 18h i consisteix en una passejada per conèixer l’essència de l’Escala més marinera i acaba a la Casa de Pescadors de Can Cinto Xuà, del segle XVIII.

Pel dissabte 3, a les 11 del matí proposem la Ruta Petit Príncep amb una passejada pel passeig de Riells que ens permetrà conèixer el famós conte i el seu autor, Antoine de Saint-Exupéry, i la seva relació amb l’Escala. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de l’artista Cuca  de Ventós i de l’Associació El Petit Príncep de Catalunya.

Per la tarda del dissabte, a les 17h, els més petits podran participar en el Taller de construcció de barquetes de suro a La Riba.

D’altra banda per aquest diumenge 4 a les 11h proposem una novetat com és la Ruta meteorológica i climática per l’Escala a càrrec del meteoròleg escalenc Sergi Corral. La situació geogràfica de l’Escala fa que el seu clima i els fenòmens meteorològics que hi esdevenen tinguin una singularitat  i impacte notable. Parlarem de tramuntanades, temporals de llevant, boires, núvols…. i ens ajudarem de les observacions meteorològiques de personatges cabdals com Josep Pla, Caterina Albert i Eduard Fontserè entre d’altres, per convertir-nos nosaltres mateixos en observadors meteorològics.

Finalment pel dilluns 5 proposem una ruta que l’any passat tingué força acceptació com és El camí del Palau, ruta de natura i patrimoni entre parets seques al Montgrí que es planteja com una passejada des del camí del Termes, seguint les parets de pedra seca de  l’antic camí d’Empúries, entre camps de vinya i oliveres, fins a arribar a l’ermita de Santa Maria del Palau que també visitarem.

El preu de totes les rutes i tallers és de 5 € i tenen una durada de 90’ aproximadament. Per més informació: museu@lescala.cat

Cal fer reserva prèvia a través de www.visitlescala.com