El passat dilluns 31 d’octubre, vigilia de Tots Sants, a les 8 del vespre, es va dur a terme la segona visita nocturna al Cementiri Mariner de l’Escala organitzada pel Museu de l’Escala.
Aproximadament 50 persones van participar en aquesta visita d’una hora que va esdevenir una ocasió única per conèixer de nit la història i l’evolució d’aquest monument singular, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Aquesta activitat va ser conduïda per l’historiador Gabriel Martín Roig con també ho feu en l’anterior visita del maig passat. Aquesta no és la primera col·laboració de l’historiador Gabriel Martín amb l’Escala. L’any passat, en el marc de les XII Jornades del Centre d’Estudis Escalencs es va presentar, acompanyat per una conferència, el número 105 de la revista Fulls d’Història Local: “SÍMBOLS DE PROTECCIÓ A L’ESCALA” Espantabruixes i signes exorcitzadors a les llars escalenques”. Aquest Full d’Història, escrit per Gabriel Martín, es va presentar abans d’una visita guiada conduïda pel mateix autor a Cinclaus i a Sant Martí d’Empúries.

Gabriel Martín Roig és llicenciat en Belles arts per la Universitat de Barcelona, Màster en Museologia i gestió del patrimoni artístic, etnològic i cultural i Postgraduat en comissariat d’exposicions d’art contemporani. Compagina la publicació de llibres especialitzats en tècniques artístiques amb l’estudi de la història local i la documentació del patrimoni artístic, arqueològic i etnològic de l’Empordà. És autor de llibres com: “Castells del Baix Empordà”, “L’Empordà mític. Llegendes” i “L’Empordà històric. Llegendes”, entre d’altres.

Degut a la demanda i a l’interès dels partcipants està previst repetir l’experiència properament.