MUSEU DE L’ANXOVA I DE LA SAL

Ja es pot veure online l’audiovisual de benvinguda al Museu de l’Anxova i de la Sal

Coneixerem el Museu de l’Anxova i de la Sal on mostra la història de la pesca i de la salaó de peix blau, des del segle XVI fins a l’actualitat, i ens submergeix en un temps, un patrimoni i uns coneixements únics a la costa catalana.

Visita comentada a la casa de pescadors de can Cinto Xuà de la mà de Lurdes Boix, directora del Museu de l’Anxova i de la Sal (MASLE) i especialista en patrimoni marítim i pesquer. Can Cinto Xuà és un dels pocs exemples de casa de pescadors que es conserven intactes a Catalunya i oberts al públic, en una exposició permanent gestionada des del MASLE.

La Confraria Universal del Bacallà visita l’Escala

L’Escala participa a la setmana de la pedra seca
Aquesta és la setmana de la pedra seca. Es celebra coincidint amb el segon aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO. S’ha impulsat des de Col·labora x Paisatge i compta amb el suport de nombroses entitats del territori.

Una aposta per la recuperació de la pedra seca
La importància del patrimoni de pedra seca del nostre entorn centra l’última conferència de les jornades del Centre d’Estudis Escalencs. Es va completar amb un taller de reconstrucció d’aquests elements a la zona de Vilanera.

Palmira Jaquetti protagonista de les jornades del CEE
El MASLE recupera pel tram final de l’any les activitats programades dins les jornades del centre d’estudis Escalencs. Una de les primeres activitats ajornades a causa de la pandèmia. La primera conferència va destacar la figura poc coneguda de Palmira Jaquetti, fen especial èmfasi a les dues estades a L’Escala l’any 29. On va fer un ampli recull de les cançons populars de la vila marinera.

El Museu de l’Anxova i de la Sal, inaugurat l’any 2006 a l’antic escorxador, mostra la història de la pesca i de la salaó de peix blau, des del segle XVI fins a l’actualitat, i ens submergeix en un temps, un patrimoni i uns coneixements únics a la costa catalana. A més de donar a conèixer l’evolució de la pesca i de la salaó, ofereix al visitant exposicions temporals de gran format de temàtica etnològica i tallers, rutes i visites guiades per donar a conèixer el patrimoni cultural i natural de l’Escala.

El camins de ronda al MASLE tot l’estiu

Acabada la primera fase de rehabilitació del Clos del Pastor
S’ha acabat la primera fase de les obres per condicionar l’espai dedicat a Víctor Català al Clos del Pastor. Ja es treballa en una segona fase de petits detalls i de museització, que va a càrrec de Rosa Ros.

Mor el fotògraf Miquel Bataller, apassionat de la gent del mar i de l’Escala

Miquel Bataller, un apassionat de la gent del mar i de la vila de l’Escala, mor a l’edat de 78 anys. Amb segona residència a l’Escala des de 1970, sentia una especial passió per la gent del mar i per la vida social i cultural de la vila, que havia deixat fixada en milers i milers d’imatges.

Segona jornada del CEE
El corall va ser el protagonista de la segona jornada del Centre d’estudis escalencs d’aquest 2020. La presentació i conferència de llibre Memòries d’un bus coraller, de Joan Pons Hugas va centrar la nit de divendres.