PUBLICACIONS DIGITALS

EL CURS DEL FLUVIÀ EN EL TRAM BAIX

MARISA ROIG SIMON
El curs del Fluvià en el tram baix. Segles XVI-XX. De Sant Pere Pescador a Empúries
Col·lecció Arxiu Històric l’Escala, 1
Edita Ajuntament de l’Escala
L’Escala, 2020
ISBN: 978-84-09-18318-0
150 pàgines

 Aquest llibre de l’historiadora Marisa Roig Simon dona a conèixer a partir de documentació inèdita, cartografia antiga i el testimoni de cronistes i viatgers dels segles XVII, XVIII i XIX la història del curs baix del Fluvià, en época moderna i contemporànea. El riu Fluvià va ser l’element al voltant del qual es va organitzar el territori, els nuclis de población i l’activitat econòmica.

La novetat del treball radica a ser un dels primers estudis històrics que analitza el desviament del riu, el 1740,i el canvi d’emplaçament de la desembocadura, d’Empúries (Sant Martí d’Empúries, l’Escala) a Sant Pere Pescador.

Aquest llibre inicia la “Col·lecció Arxiu Històric l’Escala”, que neix per continuar i ampliar la difusió de la història local a partir de la investigació de documents d’arxiu inèdits.

L’autora Marisa Simón és historiadora, presidenta de l’Associació d’Història Rural i responsable de l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries i autora de diversos estudis sobre arxivística, història i patrimoni de l’Alt Empordà.

DESCARREGA EN PDF

ESBARTS ESCALENCS 60 ANYS